Közeli hozzátartozó halála szabadság kérelem minta

Amikor egy közeli hozzátartozó váratlanul elhunyt, az életben maradt személynek sokszor szüksége van időre és lehetőségre a gyászfeldolgozásra és a személyes ügyek intézésére. A szabadságkérelem egy olyan jogi dokumentum, amely lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy szükség esetén távol maradjanak a munkahelyüktől a közeli hozzátartozójuk halála miatt. Ebben a cikkben bemutatjuk a közeli hozzátartozó halála szabadság kérelem mintáját, hogy segítsünk Önnek a megfelelő lépések megtételében ebben a nehéz időszakban.

A közeli hozzátartozó halála szabadság kérelme

A következőkben található egy minta szabadságkérelem a közeli hozzátartozó halála miatt. Fontos megjegyezni, hogy minden munkáltató eltérő politikákat és eljárásokat alkalmazhat a szabadságkérésekkel kapcsolatban, ezért érdemes megismerni a saját munkahelyi szabályzatot is. Az alábbi minta az általános iránymutatást nyújtja:

Dátum: [Dátum]
Munkavállaló neve: [Munkavállaló neve]
Munkavállaló azonosítója: [Azonosító]
Közeli hozzátartozó neve: [Közeli hozzátartozó neve]
Kapcsolat a közeli hozzátartozóval: [Kapcsolat]
Közeli hozzátartozó halála dátuma: [Dátum]
Kérvényezett szabadság időtartama: [Időtartam]
Indoklás: [Rövid indoklás]

Én, alulírott, a fenti információk alapján kérem, hogy engedélyezzék számomra a szükséges szabadságot a közeli hozzátartozóm halála miatt. A szabadság időtartama lehetővé teszi számomra, hogy részt vegyek a temetésen, gondoskodjak a gyászoló családtagokról, és szükség esetén intézkedjem a hozzátartozóm utolsó ügyeivel kapcsolatban.

Kérném, hogy a kérvényezett szabadságot a lehető leghamarabb engedélyezzék, hogy megfelelően tudjak készülni és részt venni a gyászfeldolgozásban.

Tisztelettel,

[Aláírás]

Gyakori kérdések

1. mennyi idő szabadságot kérhetek a közeli hozzátartozó halála miatt?

Az időtartam a munkahelyi szabályzattól és a helyi jogszabályoktól függ. Általában néhány napot vagy akár egy hétnyi szabadságot is kérhet a közeli hozzátartozó halála miatt.

2. milyen dokumentumokat kell csatolnom a kérelemhez?

Ez a munkáltatótól függ. Általában a haláleset igazolását vagy a temetési meghívót kérhetik.

3. a munkáltatóm köteles elfogadni a kérelmemet?

Az elfogadás a munkáltató politikájától és a helyi jogszabályoktól függ. Azonban sok országban védett jogi jog a közeli hozzátartozó halála miatti szabadság kérésére.

4. mit tehetek, ha a kérelmem elutasításra kerül?

Ebben az esetben érdemes konzultálni az emberi erőforrások osztállyal vagy jogi tanáccsal, hogy megvitassuk a lehetőségeket és a további lépéseket.

Reméljük, hogy ez a minta segít Önnek a szükséges szabadság kérelmének elkészítésében a közeli hozzátartozó halála miatt. Fontos, hogy tisztában legyen a munkahelyi politikákkal és jogszabályokkal, és szükség esetén konzultáljon a munkáltatójával.


Vezi și:

Karoly

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Karoly

Szólj hozzá!