Áthelyezési kérelem minta

Az áthelyezési kérelem egy fontos dokumentum, amelyet a munkavállalók használnak, amikor munkahelyet vagy pozíciót szeretnének változtatni. Ez a kérelem lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy hivatalosan jelezzék a munkáltatójuknak, hogy szeretnének áthelyezést kérni. Az áthelyezés számos okból történhet, például családi okok, munkakörnyezet változása vagy karrierfejlődési lehetőségek miatt. Ebben az útmutatóban bemutatjuk az áthelyezési kérelem mintáját és hogyan lehet hatékonyan elkészíteni ezt a dokumentumot.

Áthelyezési kérelem mintája

Itt található egy áthelyezési kérelem mintája, amelyet használhat saját szükségletei szerint. Fontos, hogy a kérelem megfelelően strukturált és informatív legyen.

Név: [Munkavállaló neve]
Dolgozói azonosító: [Dolgozói azonosító]
Jelenlegi pozíció: [Jelenlegi pozíció]
Jelenlegi részleg: [Jelenlegi részleg]
Új pozíció: [Új pozíció, amire áthelyezést kér]
Indokok: [Részletesen indokolja, miért kéri az áthelyezést. Például: családi okok, jobb munkakörnyezet, karrierfejlődési lehetőségek]
Dátum: [Dátum]

Alulírott, [Munkavállaló neve], hivatalosan kérem az áthelyezésemet a jelenlegi pozícióból ([Jelenlegi pozíció]) az új pozícióba ([Új pozíció, amire áthelyezést kér]) a cégünkön belül. Az áthelyezés indoklása és fontossága:

  • [Indok 1]
  • [Indok 2]
  • [Indok 3]

Ezúton kérem a vállalatot, hogy fontolja meg áthelyezésem lehetőségét, és remélem, hogy az új pozícióban továbbra is hozzájárulhatok a cég sikeréhez. Köszönöm, hogy figyelembe veszi kérelmemet.

Tisztelettel,

[Munkavállaló aláírása]

Áthelyezési kérelem elkészítése

Az áthelyezési kérelem elkészítése során fontos, hogy gondosan kövessük az alábbi lépéseket:

  1. Válasszunk ki egy megfelelő időpontot a kérelem benyújtására.
  2. Töltse ki a kérelem mintáját a saját adataival.
  3. Indokolja meg részletesen az áthelyezés szükségességét.
  4. Aláírásával zárja le a kérelmet.

Ezután a kitöltött kérelmet nyújtsa be a HR osztálynak vagy a felettesének. Ne feledje, hogy az áthelyezési kérelem hatékony eszköz lehet a karrierje fejlesztésében, így bátran éljen vele, ha úgy érzi, hogy az áthelyezés segíthet céljai elérésében.

Gyakori kérdések az áthelyezési kérelemmel kapcsolatban

1. mik az áthelyezés leggyakoribb okai?

Az áthelyezés leggyakoribb okai közé tartoznak a családi okok, a munkakörnyezet változása, a jobb karrierfejlődési lehetőségek vagy az új kihívások iránti vágy.

2. mennyi időt vehet igénybe az áthelyezési kérelem feldolgozása?

Az áthelyezési kérelem feldolgozási ideje vállalatonként eltérhet. Általában néhány hétig vagy hónapig is eltart, míg a vállalat döntést hoz az áthelyezésről.

3. van lehetőség az áthelyezési kérelem visszavonására?

Igen, általában mindig van lehetőség az áthelyezési kérelem visszavonására, ha a körülmények megváltoznak, vagy ha úgy dönt, hogy mégsem szeretne áthelyezést.

4. mit tegyek, ha a kérelem elutasításra kerül?

Ha az áthelyezési kérelmét elutasítják, érdemes megbeszélést kezdeményezni a felettesével vagy az HR osztállyal annak érdekében, hogy megértsék az elutasítás okait, és talán megtalálják a megoldást a problémára.


Vezi și:

Krastin

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Szerző képe

Krastin

Szólj hozzá!